[#Beginning of Shooting Data Section]
Nikon D70
2009/07/16 21:41:39.1
Compressed RAW (12-bit)
Image Size: Large (3008 x 2000)
Lens: 17-50 mm F/2.8 G
Focal Length: 38 mm
Exposure Mode: Manual
Metering Mode: Center-Weighted
1/400 s - F/2.8
Exposure Comp.: 0 EV
Sensitivity: ISO 200
Optimize Image: Portrait
White Balance: Flash -3
Focus Mode: AF-S
VR Control:
Long Exposure NR: OFF
Color Mode: Mode Ia (sRGB)
Tone Comp.: Auto
Hue Adjustment: 0¡
Saturation: Normal
Sharpening: Medium low
Flash Mode:  
Flash Exposure Comp.:  
Flash Sync Mode:  
Image Comment:                                     
[#End of Shooting Data Section]

Gomiti met ricotta en spinazie

Een gerecht van Gomiti met ricotta en spinazie voor 6 personen.

Ingrediënten:

500gr. pasta gomiti, 400gr. aubergine, 350 gr. rundersaucijs, 150 gr. Ricotta, 70 gr. verse bladspinazie, geraspte Parmigiano Reggiano, boter, scheutje extra vergine olijfolie, zout.

Bereiding:

  • Snijd de aubergine in kleine blokjes
  • Bestrooi ze met zout en klem deze onder een zwaar gewicht tussen keukenpapier (hierdoor worden ze minder bitter)
  • Na 20-30 minuten de blokjes goed uitwringen en in olijfolie bakken
  • Hak de spinazie fijn en bak deze in wat boter
  • Bak de in stukjes gesneden rundersaucijs bruin
  • Kook de rigatoni al dente
  • Voeg tijdens het koken van de pasta wat kookvocht toe aan de ricotta om deze wat papperig te maken
  • Giet de pasta af en meng met de ricotta
  • Roer daarna de rest van de ingrediënten er doorheen
  • Serveren met veel Parmezaanse kaas

Buon’appetito!