salami pasta zalm

Pasta met pittige salami en courgette

Een heerlijk gerecht met pittige salami en courgette voor 4 personen.

Benodigdheden

–          1 zak  pasta Riccioli
–          200 gram   Salami Piccante
–          2 courgettes
–          2 grote witte uien
–          100 gram pijnboompitten
–          100 gram (geraspte) parmezaanse kaas
–          1 zak gemengde sla a 150 gram
–          Scheut Extra Vergine olijfolie
–          ½ citroen
–          Peper en zout

Bereiding

Snijd de courgette, de ui en de salami in blokjes.
Meng het sap van een halve citroen samen met de olijfolie, peper en zout tot een dressing.
Bruineer de pijnboompitten in een koekenpan.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg daar wat zout aan toe. Kook hierin de pasta tot deze al dente (beetgaar) is. Giet de pasta af.

Maak ondertussen een steelpan goed warm en doe daar de salami in. De vetten en smaak van de salami laten nu los! Bak hierin de uien en de courgette mee tot de groente gaar zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal dit van het vuur en voeg de warme pasta toe met een scheutje van de olijfolie.
Meng de dressing van citroen en olijfolie met de gemende sla.

Serveer de pasta met de gebruineerde pijnboompitten, parmezaan en de frisse salade als bijgerecht!

salami pasta zalm