ribkarbonade

Ribkarbonade met pasta, pesto & gegrilde groente

Een heerlijke ribkarbonade met pasta, zelfgemaakte pesto & gegrilde groente voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 rode uien
  • 2 witte uien
  • 4 ribkarbonades
  • 1 zak 500 gr Gomiti pasta
  • Peper en zout
  • Goede scheut Biologische Extra Virgin olijfolie

Voor de pesto

  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 DL Extra Virgin olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Maak bovenstaande ingrediënten tot een gladde massa door te pureren met een staafmixer of fijn te maken in een keukenmachine. Peper en zout naar smaak toevoegen. Kijk uit met zout; Parmezaanse kaas is al vrij zout!
Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta tot deze al dente(beetgaar) is. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.

Maak een grillpan goed heet en grill hierin de met wat olijfolie besprenkelde ribkarbonades. Op smaak brengen met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 160 graden  en gaar hierin de ribkarbonades, ongeveer 5 minuten.
Snijd de paprika in lange repen en de uien in ringen. Bak deze op hoog vuur in de grillpan, besprenkeld met olijfolie,  terwijl het vlees in de oven gaar wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de warme pasta met de verse pesto. Verdeel deze over 4 borden, schep hierover de gegrilde groente en een sappige ribkarbonade! Eet smakelijk!